Viscose is een half synthetische stof. Het wordt gemaakt van houtcellulose en vervolgens behandeld met meerdere chemische goederen. Door deze chemische processen is viscose geen geheel natuurlijk materiaal, wel beschikt viscose over vele natuurlijke eigenschappen. Viscose heeft een aangename zachtheid, absorbeert vocht goed en heeft antistatische eigenschappen.

Wassen:
Viscose kan met de wasmachine op maximaal 30 graden gewassen worden. Omdat viscose een natuurlijke krimp van 4-8% heeft, adviseren we voor een fijn-, wol- of handwasprogramma te kiezen. Mocht je een machine was niet vertrouwen, was dan het kledingstuk met de hand op maximaal 30 graden en een beetje wasmiddel. Zorg er altijd voor dat je de kleding binnenstebuiten wast, en met vergelijkbare kleuren.

Drogen:
Droog je viscose niet in de droger. Dit verhoogt namelijk de kans dat je geliefde item krimpt. Droog het item plat op een droogrek of hang het op een hanger zodat het op een natuurlijke manier kan drogen. Probeer het kledingstuk (indien nodig) weer in vorm te kneden tijdens het drogen. Laat viscose niet nat in een wasmand liggen. Plooien en kreukels die ontstaan tijdens het drogen zijn moeilijk weer glad te strijken.

Strijken:
Wanneer je uw viscose items wilt strijken, helpt het wanneer het kledingstuk nog vrij vochtig is. Zet het strijkijzer niet te warm en strijk je kledingstuk altijd binnenstebuiten. Op deze manier voorkomt u dat het item gaat glimmen.

Opbergen:
Viscose kan het beste worden opgehangen. Op deze manier voorkom je mogelijke kreukels en is je item altijd klaar om gedragen te worden.

Tips & Tricks:
Volg bij het wassen van viscose altijd de instructies op het was etiket aan de binnenkant van het kledingstuk.

Instagram