Polyamide en polyester zijn synthetische vezels die worden gemaakt uit aardolie of aardgas. Polyester is de meest gebruikte vezel op de planeet vanwege zijn positieve eigenschappen. Slijtvastheid, gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsgemak zijn slechts enkele van de voordelen van synthetisch textiel.

Wassen:
Synthetische kledingstukken kunnen gewassen worden op maximaal 40 graden. Gebruik een kreukherstel-, delicaat- of fijn wasprogramma. Was synthetische kledingstukken niet meer dan noodzakelijk, hiermee voorkom je dat er microplastics vrij komen in het water. 

Drogen:
We raden aan om de kleding hangend te drogen. Bij het drogen in de droger moet dit op een lage temperatuur gebeuren.

Strijken:
Synthetische vezels zijn kreukherstellend waardoor het niet zoveel rimpelt als natuurlijke vezels. Als er plooien optreden tijdens het wassen of drogen, kunnen deze gemakkelijk worden gladgestreken. Met een strijkijzer kunt u hardnekkige plooien verwijderen. Houd er rekening mee dat synthetische stoffen worden geproduceerd doormiddel van een smeltproces. Wees daarom voorzichtig om de stof niet te beschadigen tijdens het strijken.

Opbergen:
Synthetische kledingstukken kunnen zowel hangend als gevouwen worden opgeborgen. Gebruik zo min mogelijk knijpers. Dit kan drukplekken op de kleding achterlaten.

Tips & Tricks:
Volg bij het wassen van synthetische kledingstukken altijd de instructies op het was etiket aan de binnenkant van het kledingstuk.

Instagram