Katoen is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen uit het zaadpluis van de katoenplant. Vanwege zijn veelzijdige positieve eigenschappen is katoen een populaire stofkeuze. Zo heeft katoen een hoge slijtvastheid waardoor het een goede kwaliteitsgarantie biedt. Daarnaast heeft het een fijn draagcomfort en is het vocht absorberend.

Wassen:
Houd er rekening mee dat als u uw katoenen kledingstukken voor de eerste keer wast, er een mogelijkheid is dat ze kleur kunnen afgeven. We raden aan om de producten de eerste keer apart te wassen om kleurbloedingen te voorkomen. Het kledingstuk kan gewassen worden op een maximale temperatuur van 40 graden. Katoen blijft lang mooi na meerdere wasbeurten, maar houd er rekening mee dat je kledingstuk sneller slijt als je het vaak wast.

Drogen:
Katoen is gevoelig voor kleurvervaging door zonlicht. Laat katoen niet drogen in direct zonlicht. Wanneer u een wasdroger gebruikt, zorg er dan voor dat u de kleding binnenstebuiten droogt en hoge temperaturen voorkomt, om slijtage van uw kledingstuk te voorkomen.

Strijken:
Katoen kan gemakkelijk bij hoge temperaturen (200 graden) worden gestreken. Controleer altijd de informatie op het was etiket. Verlaag de temperatuur wanneer katoen wordt gecombineerd met synthetische vezels zoals polyester (110 graden).

Opbergen:
Katoenen kledingstukken kunnen zowel hangend als gevouwen worden opgeborgen. Om verkleuring te voorkomen, hang gekleurde katoenen kleding niet in direct zonlicht.

Tips & Tricks:
Volg bij het wassen van katoen altijd de instructies op het was etiket aan de binnenkant van het kledingstuk.

Instagram